چرا سرعت لپ تاپ کند شده | 8 علت کند شدن لپ تاپ و راه حل آن

چرا سرعت لپ تاپ کند شده | 8 علت کند شدن لپ تاپ و راه حل آن
کند شدن سرعت لپ تاپ می تواند دلیل نرم افزاری و سخت افزاری داشته باشد. در این مقاله علت های مختلفی که باعث کاهش سرعت لپ تاپ می شود را همراه با راه حل بررسی کردیم.

علت کند شدن لپ تاپ

اگر لپ تاپ شما هم مثل قبل سریع کار نمی کند، نگران نباشید. کند شدن لپ تاپ یکی از مشکلات رایجی است که کاربران بعد از مدتی استفاده از لپ تاپ تجربه می کنند. خیلی از این مشکلات قابل حل شدن هستند. در ادامه به بررسی علت کند شدن سرعت لپ تاپ می پردازیم و راه حل هایی برای آن ارائه می دهیم. همراه ساتل دیجیتال باشید. 

خاک گرفتن لپ تاپ

ممکن است شما مدت زیادی از لپ‌تاپ خود استفاده کرده باشید بدون اینکه به سرویس کردن آن توجه کنید. در این شرایط، احتمال جمع شدن گرد و غبار در قطعات داخلی دستگاه وجود دارد. هنگامی که برنامه‌های سنگین را اجرا می‌کنید، صدای بلند فن لپ‌تاپ به گوش می‌رسد و عملکرد آن کندتر از همیشه می‌شود. این مشکل معمولاً به راحتی با سرویس کردن دستگاه حل می‌شود؛ به ویژه با استفاده از دستگاه مکنده که گرد و غبار را از روی قطعات داخلی پاک می‌کند. توصیه می‌شود که هر شش ماه یک بار لپ‌تاپ خود را سرویس کنید تا از عملکرد بهینه آن مطمئن شوید.

یکی از علت کند شدن سرعت لپ تاپ خاک گرفتن لپ تاپ است

اجرای چند برنامه در پس زمینه

با اجرا کردن چند برنامه به صورت همزمان قسمت پردازنده لپ تاپ درگیر می شود و سرعت لپ تاپ کاهش پیدا می کند. اگر عادت دارید چند برنامه سنگین مانند برنامه های گرافیکی، بازی های ویدیویی، مرورگر و ... باهم اجرا کنید با استفاده از Task Manager برنامه هایی که باعث بروز مشکل شده را شناسایی و ببندید. 

افزایش شدید دمای سیستم

یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت لپ‌تاپ‌ها، عدم وجود تهویه مناسب است. زمانی که تهویه به درستی انجام نشود، گرد و غبار روی قطعات مختلف لپ‌تاپ، به ویژه فن، جمع می‌شود که این امر باعث کاهش کارایی فن و عملکرد دستگاه می‌شود. وقتی فن به درستی عمل نکند، قطعات داخلی لپ‌تاپ گرم می‌شوند و این گرما می‌تواند باعث کاهش سرعت پردازنده و دیگر اجزا شود. در این شرایط، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، پردازنده ممکن است عملکرد خود را کاهش دهد.

یکی از علت کند شدن سرعت لپ تاپ افزایش دمای لپ تاپ

برای رفع این مشکل، تعویض فن و استفاده از پایه‌های خنک‌کننده می‌تواند مؤثر باشد. در کامپیوترهای شخصی (PC) نیز بسیاری از کاربران، به‌ویژه گیمرها، برای بهبود تهویه، فن‌های اضافی در کیس نصب می‌کنند. خرید خنک‌کننده مناسب برای لپ‌تاپ و تمیز کردن به موقع فن‌ها، می‌تواند به کاهش دمای دستگاه و بهبود عملکرد آن کمک کند. اگر به دنبال خرید لپ‌تاپ جدید هستید، مقایسه لیست قیمت لپ‌تاپ‌ها به شما کمک می‌کند تا گزینه‌ای مناسب با بودجه و نیازهای خود انتخاب کنید.

پر بودن فضای رم

اگر رم دستگاه فضای کافی برای اجرای برنامه ها را نداشته باشد، سیستم مجبور به استفاده از حافظه مجازی روی هارد دیسک می شود. برای حل این مشکل شما می توانید حافظه رم را ارتقا دهید تا سرعت سیستم افزایش پیدا کند. 

همچنین پر بودن فضای درایوها هم می تواند باعث کاهش سرعت لپ تاپ شود. اگر فضای درایو دستگاه بیش از حد پر است، آن را خالی کنید تا پردازش سیستم به خوبی انجام شود. 

وجود نرم‌افزارهای مخرب و ویروس‌ها

یکی از دلایل دیگری که ممکن است باعث افت سرعت لپ‌تاپ شما شود، ویروسی شدن سیستم است. برای جلوگیری از این مشکل، همیشه از یک آنتی‌ویروس قوی و به‌روز استفاده کنید. هر چند وقت یک‌بار، فضای هارد را با آنتی‌ویروس اسکن کنید. همچنین هنگام اتصال گوشی یا حافظه جانبی به لپ‌تاپ، حتماً آن را قبل از استفاده اسکن کنید. علاوه بر این، هر چند ماه یک‌بار برنامه‌های نصب‌شده را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه برنامه مشکوک، آن را حذف کنید.

از طرفی نصب نرم‌افزارهای نامعتبر می‌تواند دستگاه شما را در معرض خطر ویروس‌ها و بدافزارها قرار دهد و همین امر باعث کند شدن لپ تاپ شود. پس حتما برنامه ها از سایت های معتبر تهیه و نصب کنید. 

آپدیت نبودن ویندوز

اگر ویندوز سیستم به روز نباشد تاثیر مهمی روی سرعت لپ تاپ دارد. برای حل این مشکل می توانید از آپدیت اتوماتیک سیستم عامل و همیشه از نسخه آخر سیستم عامل استفاده کنید. 

همیشه روشن نگه داشتن لپ تاپ

اگر از آن دسته افرادی هستید که لپ‌تاپ خود را برای مدت طولانی روشن نگه می‌دارید و آن را خاموش نمی‌کنید، باید بدانید که این کار می‌تواند در آینده باعث بروز مشکلات مختلفی برای دستگاهتان شود و همچنین سرعت آن کاهش یابد. برای جلوگیری از این مسائل، توصیه می‌شود که هر روز بعد از اتمام کار لپ‌تاپ خود را خاموش کنید و کتر در حالت Sleep قرار دهید. علاوه بر این، بهتر است هنگام خاموش کردن لپ تاپ، شارژر را نیز از پریز برق جدا کنید. زیرا نوسانات برق ممکن است به آداپتور آسیب برساند. در برخی موارد، این آسیب‌ها می‌تواند نیاز به خرید یک باتری جدید برای لپ‌تاپ یا حتی یک شارژر جدید را به وجود آورد.

قدیمی بودن سیستم 

لپ‌تاپ‌های قدیمی ممکن است نتوانند به‌خوبی با نرم‌افزارهای جدید هماهنگ شوند و عملکرد مناسبی ارائه دهند. در چنین شرایطی، ارتقاء سخت‌افزاری سیستم یا حتی تعویض کامل لپ‌تاپ می‌تواند برای بهبود عملکرد ضروری باشد.

جمع بندی

در مقاله‌ای که مطالعه کردید، عوامل مختلف کاهش سرعت لپ‌تاپ بررسی کردیم. همان‌طور که اشاره شد، این موارد می‌توانند هم نرم‌افزاری باشد و هم سخت‌افزاری. با انجام اقداماتی مثل سرویس منظم دستگاه، استفاده از کول‌پد یا پایه خنک‌کننده، خودداری از اجرای هم‌زمان چند برنامه سنگین، به‌روزرسانی سیستم‌عامل، و ارتقای سخت‌افزار، می‌توانید عملکرد لپ‌تاپ خود را به میزان قابل توجهی حفظ کرده و از افت سرعت آن جلوگیری کنید. برای تهیه قطعات و ارتقای سیستم خود، می‌توانید با فروشگاه آنلاین ساتل دیجیتال تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده‌اند تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهند و راهنمایی‌های لازم را ارائه کنند.  امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.لطفا نظرات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

ما در این مطلب علت کند شدن لپ تاپ و راه حل آن را بررسی کردیم.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)